Rethink Ørum: Make Ørum great again

Der er produceret en video for at gøre dig opmærksom på Ørum, som er en lille by på Djursland. Den fortæller at Ørum er bedre end København.

 Ude på landet i en lille by som Ørum koster boligerne ikke så meget. Det kan være, der ikke sker det store hele tiden, men der er renovering, fx er der ved at blive lavet en splinterny brugs… Byen har også bibliotek og faktisk rimelig driftige virksomheder. Der er ikke så meget larm, som i større byer.  og da der heller ikke er så mange biler er der ikke så mange ulykker.

Til gengæld er der busforbindelse hver time.

I storbyen, er der større chancer for ulykker. Man kan blive røvet, overfaldet, og endda dø. Der kan let blive for meget liv i byen. Et hus eller i det hele taget en ejendom koster til skyerne. Og mange har ikke råd til det…

I øvrigt  er der mere socialt arbejde end man skulle tor i Ørum, end der har været. Blandt andet er der noget der hedder Idræt På Tværs der har  været med til at samle folk fra lokal området.

Til gengæld er der liv – og humor – her.

Af Lucas, Peter, Maria og Kathrine

Filmen og artiklen herover er en del af projektet Rethink Ørum, hvor 8. klasse fik til opgave at lave en kort video og en artikel der var med til at gentænke Ørum som by.

Adam Bindslev

Adam flyttede til Ørum i 2006. Arbejder til dagligt i Semiosis Formidling ApS og beskæftiger sig med fotografi, video, journalistik og digital formidling. Lettere afhængig af sociale medier.