Rethink Ørum: Ørum den sorte by

Belysning i Ørum, er som at stå i et klædeskab, hvor der kun lige arkurat er lys nok til at skimte silhuetterne omkring dig, hvilket er et stort problem for lokalbefolkningen.

“Let there be light” sagde gud ifølge biblen, hvilket ikke skete for Ørum.

I Ørum er der mangel på belysning. Der er så få lygtepæle, at det er et stort problem når man går udenfor om aftenen. Man har nærmest brug for en pandelampe eller en lommelygte? Hvorfor skal det være sådan? Vi bor i et samfund med 726 indbyggere, og alligevel er der ikke nok lygtepæle?

Dog skal det siges at der et nyt tiltag omkring ØAC, hvor der kommer to pyramider med spotlight, som er et kunstnerisk tiltag. Pyramiderne er skulpturer som er tiltænkt flere funktioner, eks. Kan man sidde på den mens man venter på bussen, fortæller kunstneren bag pyramiderne, Morten Skovmand.  Den ene vil fysisk blive placeret ved indkørslen til Ørum skole og den anden ved indgangen til Ørum Aktivcenter. Det kunne være fantastisk hvis, der blev lavet et lignende tiltag omkring belysning i parken i Ørum, som vil få en stor betydning også sikkerhedsmæssigt for borgerne, når de færdes ude efter mørkets frembrud.

Artikel af: Alberte, Line, Kristian og Lærke

Filmen og artiklen herover er en del af projektet Rethink Ørum, hvor 8. klasse fik til opgave at lave en kort video og en artikel der var med til at gentænke Ørum som by.

Adam Bindslev

Adam flyttede til Ørum i 2006. Arbejder til dagligt i Semiosis Formidling ApS og beskæftiger sig med fotografi, video, journalistik og digital formidling. Lettere afhængig af sociale medier.