Rethink Ørum: Nedlagte virksomheder

Folk flytter fra Ørum, og alle de små virksomheder bliver lukket. Flere og flere virksomheder lukker, og det medfører at flere huse står tomme. Hvilke muligheder er der, og hvad kan vi bruge de forladte ejendomme til?

En gruppe elever fra Ørum skole har produceret en kortfilm om dette emne. De viser tomme ejendomme, der engang har været forretninger. Der har været frisører, slagtere, taxafirma, bager, mejeri mm. Det er alt sammen lukket ned i dag. De har interviewet Nogle af deres klassekammerater for at høre, hvad de synes de tomme butikker og ejendomme kan bruges til. De vil gerne have ting som café, internet-café mm. Unge vil gerne have mere liv i Ørum, og de mener at det kan man få, hvis man laver noget nyt. De har snakket med Lene fra kommunekontoret. Hun fortæller om hvordan man for flere unge til at opstarte nye virksomheder steder som Ørum.

Tekst af Helle og Isabella

Filmen og artiklen herover er en del af projektet Rethink Ørum, hvor 8. klasse fik til opgave at lave en kort video og en artikel der var med til at gentænke Ørum som by.

Adam Bindslev

Adam flyttede til Ørum i 2006. Arbejder til dagligt i Semiosis Formidling ApS og beskæftiger sig med fotografi, video, journalistik og digital formidling. Lettere afhængig af sociale medier.