MIN – Midt i Norddjurs – møde om landsbyklynge den 29/3

Sammen er vi stærkere. Det er tanken bag skabelsen af landsbyklynger der i denne tid skyder op overalt i landet. Ved at slutte flere landsbyer sammen om et strategisk mål bliver vi stærkere og kan løfte i flok. Det handler om at skabe samarbejde. Og onsdag den 29/3 er der opstartsmøde for en landsbyklynge for Fjellerup, Bønnerup, Glesborg, Stenvad, Ørum og de mindre landsbyer omkring os.

Landsbyklynge 2017-03-29Opstarten for landsbyklyngen er iværksat af 10 ildsjæle fra 10 forskellige steder i området – med støtte fra Norddjurs Kommune og DGI. De 10 personer kendte ikke hinanden før arbejdet i MIN (Midt I Norddjurs) begyndte. “… det har absolut ikke været en hindring. Det er skønt at møde nye naboer og sammen fordybe sig i vores område og få ny inspiration. Og vi har alle det til fælles, at vi holder af området og brænder for at styrke det”, siger Ikki Knudsen, initiativgruppens tovholder, til Randers Amtsavis.

Og nu er der så mulighed for alle os andre til at komme og høre mere og deltage i arbejdet. For initiativgruppen indbyder til møde om “fælles spørgsmål til fremtiden”, hvor alle er velkomne til at komme og høre mere om landsbyklynger i almindelighed og vores lokale udgave i særdeleshed.

Ved mødet vil der også være deltagelse fra Lise Grønbæk fra DGI, som vil fortælle noget om tankerne bag landsbyklyngerne – og der vil være budt op til diskussion omkring bordene om, hvad vores landsbyklynge kan byde på.

Også fra Ørum Tidende vil vi være tilstede – dels for at rapportere fra mødet – men ligeså meget fordi ideen om et samarbejde på tværs af landsbyerne er netop det udgangspunkt som Ørum Tidende blev grundlagt på. At vi i “Distrikt Ørum” eller “Midt i Norddjurs” kan mere, hvis vi står sammen og arbejder med en fælles strategi.

Mødet foregår den 29/3 2017 fra 18.30 til 21.00 på Stenvad Mosebrugscenter.

Læs mere om tankerne bag landsbyklyngerne på landsbyklynger.dk.

Adam Bindslev

Adam flyttede til Ørum i 2006. Arbejder til dagligt i Semiosis Formidling ApS og beskæftiger sig med fotografi, video, journalistik og digital formidling. Lettere afhængig af sociale medier.