Syng Julen i Ørum ind med Sigurd og Bjørnen Bjørn

Onsdag d. 30 november præsenterer Ørum Kirke dansk underholdning i topklasse for børn og deres forældre, når Sigurd Barret gæster kirken med sit store juleshow ”Syng julen ind med Sigurd”.

Tilbage i slutningen af 1990’erne slog Sigurd Barrett for alvor igennem i den danske underholdningsbranche. Sigurds deltagelse i blandt andet hans eget børneprogram ”Sigurds Bjørnetime” og i DR1s musikalske succesprogram ”Hit med Sangen”  betød, at Sigurd blev dansk folkeeje og kendt af såvel store som små.

I ”Sigurds Bjørnetime” præsenterede Sigurd underholdning for børn og barnlige sjæle i tematiserede afsnit af programmet. Akkompagneret af sin bamse ”Bjørnen Bjørn” fortalte Sigurd historier om ”Spidsnæserne” og spillede historiske grammofonplader med numre, der knyttede sig til afsnittets tema. Han lavede dukketeater om dagens tema, blev drillet af den grønne bamse ”Pilfinger” og sang og spillede sig ind i de fleste af datidens børns hjerter og hukommelse.

I musikquiz-programmet ”Hit med Sangen”, havde Sigurd rollen som holdkaptajn for et af to hold i programmet. I den rolle førte Sigurd Barrett kendte gæster gennem forskellige musikalske udfordringer ved hjælp af improviseret klaverspil, sang og særligt via sit høje energiniveau.

Siden da har Sigurd været særdeles produktiv. Han har turneret med en række shows henvendt til såvel børn som voksne bl.a. sammen med DR Symfoniorkestret. Derudover har han udgivet adskillige bøger og musikalbums og har optrådt i en række udsendelser på TV. Sigurd har modtaget en lang række priser og legater for sit engagement herunder ”Bibelselskabsprisen”, som han tilbage i 2010 modtog for sin evne til at formidle Biblen og gøre den levende og nærværende for børn og deres forældre.

Ifølge beskrivelse af showet ”Syng Julen ind med Sigurd” på Sigurds egen hjemmeside, kan publikum se frem til at blive underholdt med: ”Nissedrillerier, børnekor, klassiske musikere med nissehuer, rytmisk band og masser af fællessang.”

Forestillingen afvikles onsdag d. 30. november kl. 17.00 – ca. 18.00 i Ørum Kirke. Billetterne koster 50,-  pr. person og kan købes hos sognepræst Vibeke Sommer eller på Ørum Bibliotek.

Billede fra sigurdbarret.dk

Søren Johanson

Søren Johanson er en del af redaktionen på Ørum Tidende