I Fjellerup spiser de sammen

I starten af 2016 fik Bente Juul en ide om at lave fællesspisning i Fjellerup. Hun kontaktede Edel Pedersen og Thorbjørn Knudsen, og de var begge med på ideen. Det samme var Fjellerup Borgerforening, som fik det optaget i Fjellerup Guiden.


Efter noget forarbejde blev der kaldt til spisning. Initiativtagerne havde en ide om, at hvis der var tilmeldinger på 40 til 50 gæster, så var successen hjemme. Da den første fællesspisning blev afholdt i september 2016 mødte der 97 gæster op…. og efterfølgende måneder var antallet på intet tidspunkt under 110, og flere gange var der ventelister.

Der var to retter mad for en pris på 50 kr. Finalen blev afholdt første onsdag i maj 2017, og her var der udsolgt med 120 gæster. Køkkenet havde lagt sig i selen med en tre retters menu – forret hønsesalat på ananas bund, hovedret Husarsteg med nye kartofler og dessert var hjemmelavet Dajm islagkage. Stadig til 50 kr. Tidligere menuer spændte fra alt mellem lasagne til flæskesteg og ris a la mande.

Bente, Edel og Thorbjørn udgjorde det faste køkkenteam. Men der var masser af hjælpende hænder for at få arrangementet til at køre. Nanna Sørensen var en trofast kaffebrygger og opvasker, der var folk, som om eftermiddagen pyntede smukke borde afstemt til årstiderne, der var gæstekokke, der var hjælp til rengøring og afrigning/opvask. Uden sammenholdet og hjælpsomheden fra gæsterne ville arrangementets succes ikke være mulig.

Den sidste aften blev en festlig aften. De ni gange fællesspisning havde givet et pænt overskud, så en del af overskuddet blev fordelt til lokale initiativer. Legepladsens venner fik 5000 kr og Børn og Ældre projektet fik ligeledes 5000 kr. Men der havde også været en indsamling til de tre initiativtagere, så de kunne tage på en kulinarisk studietur, en gave, som kom noget bag på modtagerne, og som her endnu engang vil sige tak til alle også for hjælpsomheden i sæson 1.

Det blev vedtaget, at sæson 2 starter første onsdag i oktober og her kan man tilmelde sig fra 1. september 2017 efter først til mølle princippet. Det er igen Bente, Edel og Thorbjørn, som har påtaget sig opgaven.