Rimsøhuset åbner officielt fredag den 12/5

Det er ikke hver dag, at der åbner et nyt kulturhus i vores del af verden – men fredag den 12/5 (Store Bededag) slår Rimsøhuset dørene op til den store åbningsfest.

Det er ved at være lang tid siden, at Rimsøhuset var et plejehjem – og i de sidste år har frivillige kræfter kæmpet en brav kamp for dels at forhindre nedrivningen af huset, og dels få omdannet ejerskabet og dermed åbne op for nye muligheder.

Og nu er det så lykkedes. Den 29. marts skrev foreningen på hjemmesiden:

Så er foreningen blevet ‘opgraderet’ fra at være en frivillig-forening til at være en erhvervsdrivende forening. – Desuden er der ved den ekstraordinære generalforsamling, blevet foretaget små ændringer af de tidligere vedtægter, for at foreningen kan fortsætte med de nye opgaver som den har påtaget sig.

Det betyder, at det nu er muligt for foreningen at drive virksomhed – og dermed også tjene penge. Indtjeningen kommer til at være gennem en nyoprettet Bed&Breakfast – og pengene kommer til at gå til driften af huset.

Store fremtidsplaner

Så det er med store fremtidsplaner og spændende perspektiver at Rimsøhuset indbyder til åbningsfest på fredag. Her bliver der mulighed for at møde folkene bag det nye kulturhus, fejre åbningen og høre mere om fremtiden.

Tanken bag Rimsøhuset er, ifølge talsmand Niels Mulvad, at “lave et sted for alle de aktiviteter der ikke foregår i en sportshal.” Det er udsprunget udfra behovet for et kreativt sted, et sted med plads til større armbevægelser og plads til at skabe noget. Planen er på sigt at skabe forskellige værksteder, fx et grafisk værksted og et musikværksted, som brugerne af huset kan deles om og udvikle sammen.

Rimsøhuset skal ikke kun være et sted for Rimsø og omegn. Brugerne af huset kommer fra hele kommunen, og håbet er at skabe et kulturelt og kreativt mødested som vi alle vil benytte her i midten af Norddjurs.

Fra Nørre Djurs Tidende ønsker vi Rimsøhuset god vind – og vi kommer også til at kigge forbi åbningen.

Adam Bindslev

Adam flyttede til Ørum i 2006. Arbejder til dagligt i Semiosis Formidling ApS og beskæftiger sig med fotografi, video, journalistik og digital formidling. Lettere afhængig af sociale medier.