Fjellerup: Honning smager af dine blomster – smag selv den 24. juni

Bierne har haft travlt med at bestøve blomster og hente honning – og den 24. juni er årets første honning endelig klar til, at du kan smage på den. For på den dag er det “Honning og Jordbærdag” i hele landet. Også i Fjellerup!

Bierne har i foråret haft travlt med at bestøve din haves frugttræer og –buske, markernes afgrøder og de vilde planter i naturen. En af de planter, som har gavn af biernes arbejde, er jordbær. Når bierne har bestøvet jordbærplantens blomster, vil der blive dannet flere og flottere jordbær.

Men jordbær og bier hænger sammen på flere måder. Den nyslyngede forårshonning har netop den fine og harmoniske smag, der indgår i en fuldendt symfoni sammen med de røde jordbær. Det kan alle få lov at smage, når Danmarks Biavlerforening fejrer den årlige Honning & Jordbærdag ved mere end 100 arrangementer landet over.

Også biavlerne fra Team Fjellerup – medlemmer af Norddjurs Biavlerforening – har haft travlt med at slynge forårshonning, så du kan få smagsprøver af den smagfulde symfoni ved Honning & Jordbær-arrangementet, der finder sted lørdag den 24. juni kl. 1000 til 1400 på Fjellerup Østergaard i Fjellerup.

Samtidig afholder Fjellerup Borgerforening bagagerumsmarked med masser af gode tilbud på de mange stande.

»Vi håber, at rigtig mange vil slå vejen forbi i løbet af dagen, og smage symfonien af jordbær med nyslynget honning, og samtidig høre lidt om biernes vigtige opgave, når både afgrøder og vilde planter skal bestøves,« siger Inge, Freddy og Thorbjørn samstemmende.

Dyp et jordbær i nyslynget honning fra din lokale biavler og smag på det. Og gør samtidig en god handel på bagagerumsmarkedet.