Kulturhovedstad 2017 – hvad sker der i Ørum og omegn?

Ude på ved hjørnet af Mogenstrupvej og Hovedvejen ved Ramten er der kommet et stort skilt. På det står der “Norddjurs – en del af – Europæisk Kulturhovedstad”. Men hvad kommer der til at ske i Ørum og omegn i den forbindelse? Altså udover skiltet på Mogenstrupvej? Er vi også en del af den europæiske kulturhovedstad?

Den 12. oktober blev dagen, hvor hele programmet for RETHINK 2017 – Europæisk Kulturhovedstad blev præsenteret – blandt andet med en timelang udsendelse fra toppen af GD-bygningen i Grenaa (se udsendelsen i bunden af artiklen). Og der er mange arrangementer i Norddjurs Kommune. Men hvad sker der her i vores del af kommunen?

Når man læser programmet igennem på rethink2017.norddjurs.dk/kalender/ så skal man bladre et stykke tid for at finde arrangementer i vores distrikt. Faktisk skal man helt frem til juli før der dukker bynavne op her fra området – og det er ikke mange arrangementer der er at finde.

Bro over Sorteå

Flagskibet er “Bro over Sorteå” imellem Fjellerup og Bønnerup. Ideen i projektet er at bygge en kulturel bro mellem de to byer – og helt konkret markere det med en konkret bro hen over Sorteå. Langs stien mellem byerne vil der være kunst. I indslaget bliver det beskrevet som “en mini-udgave af Sculptures by the Sea”. Det handler om at skabe samarbejde mellem de to byer – og give tilskuerne nogle gode oplevelser i naturen.

Madmarked i Fjellerup

Den 29. juli til 6. august er det igen Fjellerup der er i fokus – denne gang med et madmarked, hvor det vil være muligt at købe fødevarer fra madvogne. Det bliver en madfestival der sætter fokus på den gode smag, og på at give de besøgende en oplevelse af forskellige fødevarer. Det er arrangeret af virksomheden Mosters2Go.

Og hvad så mere?

Når man ser kalenderen inde på hjemmesiden så er der faktisk ikke flere arrangementer her i vores lokalområde. Men løbet er ikke kørt, og vi kan stadig nå at komme med. Kulturhovedstad 2017 er en god mulighed for at sætte fokus på det vi kan – også på det kulturelle / kunstneriske område, og på hjemmesiden er der mulighed for at melde arrangementer ind til kalenderen. Det handler i virkeligheden bare om at få en god ide, og finde nogen der kan være med til at føre det ud i livet. Så kan vi vise, at det kulturelle liv i Norddjurs ikke kun er Pavillionen og Gl. Estrup.

 

Adam Bindslev

Adam flyttede til Ørum i 2006. Arbejder til dagligt i Semiosis Formidling ApS og beskæftiger sig med fotografi, video, journalistik og digital formidling. Lettere afhængig af sociale medier.