Fjellerup: Kom til banko og støt legepladsen

Torsdag den 1. juni er der banko i aktivitetshuset i Fjellerup. Baggrunden er behovet for at skaffe penge til den tredje etape af legepladsen “Fjollehaven”. Et projekt der har været undervejs siden 2015, hvor der kom der et opslag på Facebook fra Maybritt Enggaard. Her blev der spurgt om det ikke var på tide, at der kom en legeplads i Fjellerup by. Der gik ikke lang tid før hun fik svar fra Gitte Schmidt, Tony Pedersen og Sanni Juul Hellmann og den lille gruppe på 4 blev dannet. De 4 gik i gang med det ambitiøse projekt – en legeplads til Fjellerup. Det skulle være et sjovt og sikkert sted, hvor byens børn, børnebørn og turisternes børn ville have mulighed for at lege og brænde lidt energi af.

De 4 slog hurtig fast, at de brændte for opgaven. De fik tegnet et meget omfattende projekt og så gik arbejdet i gang med alt det lavpraktiske som råderet over området, lokalplan, forsikring og møder med borgerforening, kommune, legepladsinspektør og leverandør.
Budget blev lagt og det store projekt til en pris af 600-700.000 kr. så dagens lys til et borgermøde i Fjellerup Aktivitetshus.

Så begyndte det hårde arbejde med at skaffe midler. De søgte fonde, foreninger, erhvervsdrivende og private for at realisere deres vision. Hvad de fire ildsjæle ikke havde troet, men kun håbet på, var, at de fik en kæmpe opbakning, både med økonomi og med hjælpsomme, arbejdende hænder.

7 måneder gik og i juni 2016 var byggetilladelsen i hus og det frivillige arbejde med at klargøre det store område, så legeplads leverandøren UNO kunne opstille den nye naturlegeplads, gik i gang. Arbejdet blev færdiggjort af byens borgere ved 3 arbejdsweekender med masser af hårdt arbejde, dejlig mad og højt humør.

Den 11. september 2016 blev legepladsen indviet med den helt store morgenbuffet, balloner og sæbebobler samt masser af glade forældre og spændte børn. Den røde snor blev klippet over af borgmester Jan Petersen og næstformand for ELRO fonden Niels Ole Birk. Vinderen af Facebookkonkurrencen og navnet på legepladsen blev offentliggjort ”FJOLLEHAVEN” og den dejlige oase var nu en realitet.

Inden længe kommer projektets del 2 på plads. Et madpakkehus og en dejlig plads med stor grill, som kan skabe mulighed for mange timers leg og familiehygge over sydende pølser på grillen. (ca. pris 100.000kr)

Projektets del 3 er et offentligt handicaptoilet. De fire ildsjæle arbejder ufortrødent videre og håber på at realisere del 3 i 2018.

Og det er den tredje del som bliver samlet ind til ved bankospillet den 1. juni i aktivitetshuset. Der spilles almindeligt banko, “den særlige” (puljebanko) og amerikansk lotteri.

Gevinsterne er sponsoreret af såvel lokale, som store internationale virksomheder. Der er flot opbakning fra navne som som Aller Media, Christina Watches & Jewlery, Hama, Møllerup Gods samt museer, forlystelsessteder og zoo’s over hele Djursland. De mange gavmilde sponsorer kommer bl.a. fra Middelfart, Vejle, Aalborg, Herning, Randers, Bjerringbro, Anholt og hele Djursland med Rønde i syd og Gjerrild i nord, Grenå i øst og Fausing i vest.

Adam Bindslev

Adam flyttede til Ørum i 2006. Arbejder til dagligt i Semiosis Formidling ApS og beskæftiger sig med fotografi, video, journalistik og digital formidling. Lettere afhængig af sociale medier.