Ørum – To eftermiddage med fokus på kroppen

Lider du af smerter i skuldre og nakke? Eller vil du bare gerne have en flot og sund kropsholdning? Så er Mensendieck gymnastik måske løsningen. Ørum Bibliotek får besøg af ekspert i Mensendieck, Hanne Jastram Wellendorf, i september og november, som holder gratis foredrag, der introducerer til den særlige behandlingsform. Fokus er på kropsholdning samt nakke og skuldre.

Mensendieck er et enestående og unikt holdnings- og bevægelseskorrigerende gymnastiksystem på niveau med fysioterapi. Systemet blev opfundet af Bess Mensendieck for over 100 år siden, og i dag vinder hendes tanker større og større indpas i hele verden. På Djursland kan man finde Mensendieck på FysioDanmark, Grenaa Fysioterapi og hos Mensendieckgymnastik på Gl. Landevej 8, Ørum.

Foredraget i september handler om betydningen af god kropsholdning og led i balance, mens foredraget i november sætter fokus på nakke og skuldre, ”tantepukkel”, tekstnakke, brug af Ipad og smartphone m.m. Foredragene varer ca. 1 time og indeholder:

  • En kort præsentation af anatomien, hvad kan afhjælpes/lindres
  • Praktisk gennemgang af øvelseseksempler og hvordan øvelserne kan indgå i dagligdagen og samtidig opbygge tidligere belastede og smertende led og muskler
  • Foredrag holdes i løbende dialog med publikum afsluttende med yderligere spørgsmål og svar

Hanne Jastram Wellendorf er uddannet Mensendiecklærer, v/Dansk Mensendieckforbund og Skole. Foredragene er gratis og kræver ikke tilmelding.

Tid:
Mandag d. 4. september: Om kropsholdning
Kl. 15-16
Mandag d. 6. november: Om nakke og skuldre
Kl. 15-16

Sted:
Ørum Bibliotek
Skolebakken 43
8586 Ørum

– Pressemeddelelse og foto fra Norddjurs Bibliotek

Adam Bindslev

Adam flyttede til Ørum i 2006. Arbejder til dagligt i Semiosis Formidling ApS og beskæftiger sig med fotografi, video, journalistik og digital formidling. Lettere afhængig af sociale medier.