Måneformørkelse og raketaffyring på Ørum Skole

Torsdag den 17. november stod i matematikkens tegn på Ørum Skole. Alle klasser deltog således i den landsdækkende dag Matematikkens dag, som i år tog udgangspunkt i temaet Universet.

Hvordan fungerer en måneformørkelse? Og hvor langt er der til Mars? Torsdag d.17. november skulle eleverne på Ørum Skole arbejde med matematikken i forbindelse med temaet Universet.
I indskolingen var det matematiske fokus på optælling og systematisering af oplysninger om deres forældres arbejde med emnet ”Min far er astronaut”. Desuden skulle de igennem en hård astronautprøve, hvor der eksempelvis både skulle hinkes, sjippes og hoppes.

På mellemtrinnet stiftede eleverne blandt andet bekendtskab med raketbygning bestående af rør fra køkkenruller og elastikker. De nybyggede raketter blev herefter afprøvet på gangen. Det mundede til sidst ud i et spændende raketshow, hvor dagens største raket, en vandraket, blev affyret hele to gange af matematiklæreren Jonas med hjælp fra to elever.

I overbygningen arbejdede eleverne i forskellige workshops. Således prøvede nogle at lave udregninger om jordens længde- og breddegrader, mens en anden gruppe eksperimenterede med en måneformørkelse i fysiklokalet og andre fik et indblik i menneskets skiftende syn gennem tiden på, hvordan universet hænger sammen. Solsystemet blev også taget under matematisk behandling, da et af holdene i skolevenlige målestoksforhold, klippede planeterne ud og hængte dem op på gangene, så de hang rigtigt i forhold til hinanden.

En mindre gruppe elever fra 7. til 9. klasse prøvede at være journalister for en dag, idet de skulle beskrive arbejdet i de forskellige klasser på en nyoprettet hjemmeside til dagens anledning. De skulle derfor både skrive, tage billeder og optage videoer, der kunne uploades på den nye hjemmeside. Besøg hjemmesiden her.

Fredag morgen samledes hele skolen i gymnastiksalen for at se den nye hjemmeside og synge Matematikkens Dag-sangen som afslutning på den foregående dags arbejde.