Nærværende og vigtigt – en aften med Mathilde Falch

“Det kan jeg ikke forholde mig til”, sagde en lærer i gymnasiet til Mathilde Falch da hun fik et angstanfald. Det var der heldigvis andre der kunne – og det kunne publikum i Ørum Aktiv Center også, da der var intimkoncert og fortælling den 23. november.

Mathilde Falch stod helt alene foran os – bare med sin guitar og en vigtig historie om anoreksi, angst, misbrug – og om at komme ovenpå igen, finde kærligheden og turde være glad. Hun er på en gang sårbar og stærk mens hun fortæller. Smilet fortæller os, at hun nyder at fortælle, men også at det her er meget personligt for hende. Her bliver ikke holdt noget tilbage.

Det var en aften af de helt særlige vi oplevede. En mulighed for at komme tæt på et menneske der har noget at sige. “I må lige afgøre om det her er noget for børn”, siger hun til os der har medbragt børn, “for det er en lidt barsk historie.” Og det var det. Men fortalt med en indfølelse og insisteren på at komme videre der gjorde, at både vi og børnene godt vidste, at der var håb.

Klik på et billede for at se det i stor størrelse

Til koncerten spillede Mathilde sange fra sine tre albums, og satte dem ind i en sammenhæng med sin personlige historie. Vi lærte mere om sangene gennem historien, og vi lærte Mathilde at kende gennem sangene og historierne. Til et punkt, hvor jeg tror alle i salen til sidst følte, at vi var på fornavn med hende, og de to timer var fløjet afsted.

Det er arrangementer som disse, at et lille lokalsamfund som vores virkelig viser det vi er allerbedst til. Nemlig det helt nære. Nærværet. Det viser, at vi har faciliterne til også at byde på store kulturelle oplevelser. Men det er også arrangementer som disse der viser, at vi skal slutte op om det. Vi var nok omkring 40 mennesker i salen, og der kunne sagtens have været det dobbelte. Hvis vi som lokalsamfund gerne vil have denne type oplevelser må vi altså også huske at komme til dem.

Men os der var der fik en stor oplevelse.

Koncerten var arrangeret af Landsforeningen Sinds lokalafdeling i Nord- og Syddjurs. Du kan blive medlem af deres gruppe på Facebook her.

Se mere om Mathilde Falch på www.mathildefalch.dk eller på hendes Facebook-side

Adam Bindslev

Adam flyttede til Ørum i 2006. Arbejder til dagligt i Semiosis Formidling ApS og beskæftiger sig med fotografi, video, journalistik og digital formidling. Lettere afhængig af sociale medier.